Julefrokost

Velkommen til Middelalderborgen Spøttrup !

Publikums- og skoletjeneste
Museet har flere tilbud til besøgende. En vejleder kan købes i museets billethus. Den fortæller om borgen og dens opførelse. Grupper kan endvidere købe en rundvisning ved bestilling på forhånd. Rundvisninger tager cirka en time og koster fra 150 kroner.
For skoler tilbydes ligeledes rundvisninger på borgen med fortælling om livet i middelalderen og på borgen. Disse koster fra 150 kroner.
I Spøttrup Borgmuseum nye skoletjenestetilbud ønsker vi at bringe borgen og dens funktion i fokus.
Spøttrup borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg, og det giver os en enestående mulighed for at formidle middelalderstemning og en fornemmelse af, hvilke vilkår man har levet under på en borg for 500-600 år siden. Derfor rykker den nye skoletjeneste ind på selve borgen.
Med udgangspunkt i et af borgens kælderrum vil eleverne, på borgen og i omgivelserne, gennem praktiske øvelser få et indblik i de kundskaber, der krævedes af børn, som voksede op på en borg i middelalderen. Eleverne vil dermed få et praktisk indblik i dagligdagen på en borg i middelalderen. Samtidig vil der igennem den afsluttende rundvisning på borgen blive lagt vægt på borges funktion og rolle: Hvorfor byggede man sådanne bygninger?
Velkommen til en spændende og lærerig dag på Spøttrup borg!